Gracias  Radio Vilassar por la entrevista realizada a Transports López.

A continuación un resumen de la entrevista realizada con el link a la entrevista y audio original.

Per la Diada de Sant Jordi catalans i catalanes ens regalarem, segons les primeres estimacions, una mica més de 6 milions de roses. Un volum brutal. Des d’aquesta casa, cada any, procurem acostar-nos a un sector del nostre municipi que tingui un paper primordial per tal que un dia tan especial vagi tan bé com sempre. Enguany, ens fixem en el món dels transports. Algú ha de portar aquestes 6 tones i escaig de roses: material periple i que ha d’estar a punt el 23 d’abril. Hem pujat dalt dels camions de l’empresa vilassarenca Transports López. En Rafa, el seu gerent, ens ha explicat com funciona tot plegat i, també, ens ha donat la seva opinió; el punt de vista d’un professional de cara al projecte de la Pacificació de la carretera N-II.

Aquests dies, Transports López, empresa vilassarenca fundada l’any 1998, bull de feina. Més de 10 tràilers de grans dimensions s’esforcen per tal de cobrir el senyal d’amor de catalans i catalanes. La rosa. Feinada no només a la carretera sinó al darrere, al despatx. I és que la logística és clau i han hagut d’adaptar-se amb els pas dels anys amb els canvis que han anat sorgint.

Destí cap als grans mercats de la flor d’Amsterdam, als Països Baixos. On arriben, d’altra banda, les roses procedents de l’Equador i Colòmbia. Un trajecte de 40 hores i escaig, tot i que, en cas d’urgència, aquest trajecte es pot reduir a la meitat.

Ha explicat que els clients compren la flor a proveïdors dels Països Baixos Transport López contacta amb els proveïdors, i organitzen la recollida de les flors que els proveïdors han preparat i l’entrega als clients, en 24 o 48 hores, depenent de la urgència.     

Però és clar, transports López no fan anar amunt i avall mobles. El seu negoci són roses i plantes. Camions, tràilers condicionats perfectament. Amb circulació d’aire i temperatures adequades. Els camions són frigorífics. Les roses han de viatjar entre 4 i 5 graus, perquè s’obrin i es facin malbé, i les plantes entre 15 i 16.Normalment s’importen plantes d’interior.